Hitler-winkel wekt woede

Een kledingwinkel in India is gevraagd zijn naam te veranderen. De huidige naam, Hitler, viel namelijk niet goed bij het joodse deel van de buurt. De eigenaar van de winkel is zich echter van geen kwaad bewust. Volgens hem is de naam van de winkel gebaseerd op een bijnaam die de grootvader van een van zijn handelspartners ooit had.

De eigenaar van de winkel zegt dat hij pas onlangs via internet ontdekte wie Hitler eigenlijk was. Tot dat moment was hij ervan uitgegaan dat 'Hitler' niets meer inhield dan een voorbeeld van een krachtige persoonlijkheid.

Volgens de joodse gemeenschap in de buurt wist de man verdomd goed waar hij mee bezig was en zou hij de persoon Hitler volledig in het marketingconcept van zijn winkel geïntegreerd hebben. Dat er in de gevel van de winkel ook een hakenkruis verwerkt is, doet de buurt vermoeden dat er geen sprake is van een oprecht 'ich habe es nicht gewusst'.

Uiteindelijk is de winkeleigenaar wel bereid gevonden om de naam van zijn winkel te veranderen, maar dan wil hij wel financieel gecompenseerd worden voor de kosten die hij heeft gemaakt voor de aankleding van de winkel. Volgens hem heeft de huidige vormgeving hem zo veel geld gekost, dat hij geen geld meer over heeft voor nog een verbouwing.

Foto's van de winkel en zijn eigenaar zijn te vinden bij The Daily Mail.