Erwin Kroll stopt als weerman

Erwin Kroll stopt na 26 jaar als weerman bij de NOS. Hij heeft behoefte aan meer privacy, meldt de omroep dinsdag. De 62-jarige Kroll was al enige tijd niet meer op televisie te zien of op de radio te horen.

De populaire weerman kon er volgens de NOS nooit aan wennen dat hij op straat werd herkend. "Hoe lief en aardig het Nederlandse publiek ook altijd voor me is geweest." Kroll koos er daarom voor een tijdje buiten beeld te blijven. "Ik voel me daar beter bij. Het is mooi geweest zo."

Ondanks zijn ambities om aardrijkskundeleraar te worden, trad Kroll in 1973 in dienst van het KNMI op Schiphol en voor de weerrubriek van Omroep Limburg. Op 8 april 1986 debuteerde hij als weerman bij de NOS.

Hij kluste op televisie af en toe bij als presentator of in andere rollen. Zo was hij te bewonderen in een aflevering van het komische programma Theo en Thea en deed hij in 1999 verslag van de zonsverduistering in Europa. Kroll verruilde de NOS in de jaren tachtig voor het bedrijfsleven, maar keerde na korte tijd terug naar de omroep.

De geroemde presenteerstijl van Kroll werd gekenmerkt door zijn vele handgebaren en enthousiasme. Hoofdredacteur van de NOS Marcel Gelauff noemt hem op Twitter 'DE weerman'. "Dankjewel, Erwin!"