Madonna door het stof

Madonna heeft haar excuses aangeboden aan haar fans in Australië. De Queen of Pop zou begin volgend jaar voor concerten Down Under gaan, maar heeft een streep door die plannen gehaald. In een boodschap op haar website legt Madonna uit dat ze tijd met haar kinderen door wil brengen.

"Ik wil al mijn Australische fans laten weten dat het me enorm spijt dat ik jullie heb teleurgesteld. Daar voel ik me beroerd over", begint Madonna haar verhaal. De zangeres gaf in 1993 haar laatste optreden in Australië. "Ik weet dat ik tijdens de vorige tournee ook niet in Australië ben geweest, maar net als toen zijn ook nu mijn kinderen mijn eerste prioriteit."

De Queen of Pop legt uit dat haar vier kinderen zo oud zijn dat ze niet altijd meer mee op tournee kunnen. De oudste, dochter Lourdes van 15, gaat volgens Madonna binnenkort het huis uit. Voor die tijd wil de zangeres nog tijd met Lourdes doorbrengen. "Ik zou een onverantwoorde ouder zijn als ik mijn tournee niet stop om tijd met hen door te brengen", zegt Madonna over Lourdes, zoon Rocco en de geadopteerde David en Mercy.

"Ik weet dat velen van jullie boos op me zijn en teleurgesteld zijn", zegt de Queen of Pop tegen haar Australische fans. De zangeres belooft 'de beste show ooit' te geven als ze wel naar Australië gaat. Wanneer dat is, is niet bekend. "Ik hoop erg snel."