Levenslang geŽist voor doden Jennefer

Anthony K. gaat als het aan justitie ligt levenslang de cel in voor het verkrachten en doden van de 10-jarige Jennefer van Oostende. Volgens de officier van justitie is er geen sprake van moord omdat K. niet met voorbedachten rade handelde.

De 26-jarige K., de ex-vriend van een zus van het slachtoffer, wordt ervan verdacht Jennefer op 8 oktober vorig jaar in een woning aan de Boergoensestraat in Rotterdam te hebben gewurgd. Hij zou haar daarvoor verkracht en mishandeld hebben. K. bekende tijdens de zitting verantwoordelijk te zijn voor de dood van het meisje.

De zaak kreeg veel aandacht in de media omdat vlak voor de dood van Jennefer een Amber Alert werd uitgegeven voor het vermiste meisje. K. werd nog dezelfde avond aangehouden toen uit telefoongesprekken bleek dat hij mogelijk achter haar vermissing zat.

K. verklaarde toen dat Jennefer wel bij hem thuis was geweest, maar dat ze na een ruzie naar haar vader was vertrokken. Het meisje kwam daar echter nooit aan. Jennefer werd de volgende dag dood gevonden in het huis van K.

Na de dood van Jennefer kreeg de familie honderden steunbetuigingen. Een stille tocht, ruim een week na het incident, werd door zo'n duizend mensen gelopen.

De uitspraak is naar verwachting over twee weken.