Schietpartij voor Empire State Building

Bij een schietpartij voor het Empire State Building heeft vanmiddag een schietpartij plaatsgevonden. Hierbij zouden twee personen om het leven zijn gekomen, onder wie de dader.

Bij de schietpartij, die vanmiddag rond half vier (Nederlandse tijd) plaatsvond, zouden meerdere mensen gewond zijn geraakt. Omstanders melden dat er minstens drie doden zijn gevallen.  

De politie zou de schutter hebben omgebracht.

Update 16:18:
Diverse bronnen melden inmiddels dat er tien mensen zouden zijn neergeschoten. Hierbij zouden acht gewonden en twee doden zijn gevallen. Onder de doden bevindt zich ook de dader die door toegesnelde politie zou zijn geraakt. Of er onder de gewonden mensen in levensgevaar zijn, is  niet bekend.

De dader zou een ontevreden medewerker van een van de bedrijven in het Empire State Building zijn. Volgens diverse Amerikaanse media zou de dader op straat ruzie hebben gehad met een collega. De man zou hierna de college achterna hebben gerend en vervolgens om zich heen hebben geschoten. De collega zou hierbij door het hoofd zijn geschoten.

De politie bevindt zich in grote getale in en rondom de 381 meter lange New Yorkse wolkenkrabber. De omgeving is afgezet.