FOK! wat een weer...

Goedemorgen! Gisteren was het voor de meeste mensen nog prima uit te houden. Er waren nog wat wolkenvelden aanwezig, met name in het westen van het land maar de zon scheen ook al flink en de warme lucht begon al aan een opmars. Naarmate de dag vorderde liep de temperatuur op tot 24 graden op Terschelling, en net geen 30 graden in Zuid-Limburg. 

Met 26 graden op de wadden en 34 in Limburg vandaag, hebben de meeste mensen wel zin in een frisse duik in het zilte nat van de Noordzee. Wees er maar wel op tijd bij in verband met de files op de toegangswegen naar de stranden. De trein is een optie, maar ook daar is het devies: liever te vroeg dan te laat. Mocht je op het strand wat willen gaan drinken zou je best even kunnen wachten, want ook in de strandtenten wordt topdrukte verwacht

Nederland
Meer weer op FOK!

Wij willen iedereen op het hart drukken voldoende water te drinken. Vooral opletten in de volle zon bij Lowlands of Pukkelpop waar het weer vaak dramatisch slecht, maar soms. zoals vandaag en morgen, gewoon té goed is. De zon zal de hele dag schijnen, en het wordt erg heet vandaag. Op Lowlands een graad of 31, en op Pukkelpup kan het zelfs wel 33 graden worden. 

We raden de festivalgangers aan om het gebruik van alcohol te beperken. Neem na elk biertje een glas of flesje water. Het weer van zondag is overigens wat lastiger dan het zich leek aanzien. Hier komen we in de loop van vandaag in een update op terug.

Ook Decibel Outdoor is vandaag bezig in Hilvarenbeek. Zoals verwacht wordt het ook daar warm, warm, warm met een maximum van 32 graden. Ook daar dus het devies: veel water drinken!

Een kleine waarschuwing nog voor de zonkracht; een 6 vandaag, dat betekent dat de zon behoorlijk fel is en je makkelijk verbrandt. Vooral niet te lang in de zon blijven als je niet donkerrood en met hoofdpijn de avond in wil gaan, daarnaast kan te veel zon ook op de lange termijn gevaarlijk zijn.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je een jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Email je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Geniet ervan vandaag!

Zonsopkomst 
Gewoon mooi (Foto: FOK!fotograaf Laurent van der Spek)