Auto duwt motor voort over A28

Een automobilist heeft zaterdagochtend op de A28 bij Zwolle honderdvijftig meter lang een motorfiets voortgeduwd, zonder dat hij het door had. De bestuurder van de motor en zijn passagier raakten slechts lichtgewond en hoefden niet naar een ziekenhuis, meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Het voorval vond omstreeks 09.00 uur plaats. De 20-jarige bestuurder van de auto wilde vanaf de middelste rijstrook uitvoegen. Hierbij reed hij tegen de achterkant van de motorfiets aan en duwde deze ongeveer honderdvijftig meter verder. De 41-jarige bestuurder en zijn 45-jarige vrouwelijke passagier van de motor uit Apeldoorn wisten op de motor te blijven zitten.

De man en de vrouw hadden volgens het KLPD geen idee wat ze overkwam. Pas toen ze op de linkerrijstrook tot stilstand kwamen en afstapten, zagen ze tot hun schrik dat ze waren aangereden door een auto. De bestuurder van de auto verklaarde door de zon te zijn verblind en de motorfiets niet te hebben gezien. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.