Oplichters verkopen melk in plaats van laptops

Een 25-jarige man uit Veen die dacht voor een prikkie twee laptops en een iPhone op de kop te hebben getikt, kwam bedrogen uit toen bleek dat hij slechts een pak melk en sinaasappelsap had gekregen. De twee Franse oplichters zijn opgepakt, meldt de politie zaterdag.

De man was rond 19.00 uur in winkelcentrum De Els in Waalwijk aangesproken door het duo. De Fransen vroegen hem of hij spullen wilde kopen. Ze vroegen 350 euro voor twee laptops en een iPhone. Nadat de man uit Veen had gepind, kreeg hij een tas overhandigd waar de koopwaar in zou zitten. Toen hij de inhoud van de tas even later controleerde bleek dat hij geen technologische snufjes, maar melk en sinaasappelsap had meegekregen.

Gewaarschuwde agenten wisten het oplichtersduo te traceren in de buurt van het winkelcentrum. Het bleek te gaan om een 22-jarige man uit Parijs en een 38-jarige handlanger. De handlanger heeft volgens de politie niets strafbaars gedaan. De 22-jarige Parijzenaar moest de 350 euro teruggeven aan de man uit Veen en kreeg een boete van 470 euro opgelegd.