Gordon: mensen moeten hun mond opentrekken

Gordon vindt dat mensen vaker moeten uitkomen voor hun mening. De zanger en presentator neemt zelf geen blad voor de mond en oogst daar naar eigen zeggen bewondering mee.

"Er zijn veel te weinig mensen die hun mening durven te zeggen", vertelt Gordon voor de camera van Novum Nieuws. "Ik zeg wat ik voel en wat ik denk. Soms brengt me dat wel eens in de problemen, maar heel vaak brengt het ook bewondering bij mensen." De 44-jarige werd onlangs nog door Dutch Valley tot persona non grata verklaard, nadat hij kritiek had geleverd op de organisatie van het festival.

Gordon is inmiddels wel gewend aan het feit dat hij als publiek persoon veel kritiek te verduren krijgt. "Dat heb ik met Los Angeles, the Voices ook gehad in het begin. Iedereen was heel sceptisch en dan word je een van de grootste acts van Nederland en verkoop je heel veel platen", legt hij uit. "Ik ben dan niet zo van: lekker puh. Ik volg mijn eigen weg en wat mensen daarover zeggen deert me niet heel erg."

De zanger zegt momenteel 'door een paar hele mooie factoren' goed in zijn vel te zitten. "Ik denk dat je in balans moet zijn met jezelf en dat is in mijn geval gelukt. De verleidingen zijn heel groot in het leven, maar ik denk dat ik op dit moment, sowieso in mijn werk, in een heerlijke positie zit."