Jonge wolven te koop gezet

Een dierentuin in het Noord-Hollandse Anna Paulowna heeft vier jonge wolven te koop gezet. Dat doet de dierentuin uit noodzaak, aangezien de jonge dieren door de roedel verstoten zijn. Dat meldt RTV N-H.

De jongen werden verstoten nadat twee bezoekers van rond de vijftien jaar oud het wolvennest hadden verstoord door met takken tegen de hokken te slaan. Hierdoor raakten de oudere dieren dusdanig gestrest, dat de moederwolf de vier jonge dieren verstootte. Daardoor was het nodig om de wolvenjongen flesvoeding te geven. Het resultaat is dat deze wolven nu handtam zijn geworden en de roedel helemaal niets meer met ze te maken wil hebben.

Pogingen om de verstoorde relatie met de groep te herstellen, liepen op niets uit. Ook een deskundige die speciaal uit Duitsland was overgekomen, kon de problemen niet oplossen.

De jonge wolven zijn geliefd bij het publiek, omdat ze naar bezoekers toelopen en zelfs hun handen likken. Toch zullen de wolven niet aan particulieren verkocht worden. Omdat ook dergelijke tamme wolven wilde dieren blijven, wordt er gezocht naar een geïnteresseerde dierentuin.