'Luie' atleet mag toch starten

Taoufik Makhloufi staat niet meer op de deelnemerslijst van de finale van de 1.500 meter bij het olympisch atletiektoernooi. Makhloufi gold als een medaillekandidaat op dat nummer.

De internationale atletiekfederatie IAAF zegt dat de Algerijn vanmorgen niet serieus heeft meegelopen in zijn serie op de 800 meter. Dat is voor de IAAF reden om hem uit te sluiten van verdere deelname aan de Spelen.

Makhloufi had zich overigens teruggetrokken voor de 800 meter, maar de Algerijnse bond vergat om hem officieel af te melden. Hierdoor moest hij alsnog aan de start verschijnen. In zijn serie vanmorgen stapte hij al in de eerste ronde uit.

De atleet had zich als snelste geplaatst voor de finale van de 1.500 meter. Een verklaring van een lokale arts zou hem nog kunnen redden waardoor hij alsnog de finale van de 1.500 meter kan lopen.

Update 21.06 uur

Taoufik Makhloufi mag morgen alsnog starten in de finale van de 1.500 meter. De atleet had een arts ingeschakeld van de organisatie en die verklaarde dat de Algerijn met knieklachten kampt en daardoor vanmorgen in de series van de 800 meter vroegtijdig uitstapte. Hierop werd de uitsluiting van Makhloufi ongedaan gemaakt.