Medewerker club Lelystad neergeschoten

Een medewerker van een uitgaansgelegenheid is donderdagnacht gewond geraakt bij een schietpartij op zijn werk in Lelystad. Bij de arrestatie van de verdachte loste een agent even later een waarschuwingsschot, meldt de politie vrijdag.

De schietpartij vond rond 01.00 uur plaats in de uitgaansgelegenheid aan de Poststraat. De verdachte schoot daar een 39-jarige medewerker van de horecagelegenheid neer en sloeg op de vlucht. Volgens getuigen richtte hij daarbij zijn vuurwapen op omstanders. Mogelijk heeft hij daadwerkelijk geschoten.

De politie wist de 45-jarige verdachte te achterhalen dankzij een getuige, die de politie meldde dat de schutter richting de Stationsweg was gelopen. Daar zag een agent dat de verdachte zijn vuurwapen nog bij zich had. De agent loste een waarschuwingsschot, waarna de man kon worden aangehouden. De 45-jarige verdachte uit Lelystad zit nog vast.

De 39-jarige medewerker, ook uit Lelystad, is met een schotwond naar een ziekenhuis gebracht en is buiten levensgevaar. Een 40-jarige man werd daarnaast op de Stationsweg door de verdachte verwond aan zijn hoofd. Hierbij is niet geschoten. De man is ter plaatse behandeld.