Bende plundert vakantiehuis slapende Eddy Zoëy

Eddy Zoëy is donderdag tijdens zijn vakantie op Ibiza op brute wijze beroofd. Een roversbende sloop midden in de nacht zijn vakantiehuis binnen, terwijl de presentator en zijn gezin er lagen te slapen.

Zoëy werd rond 2.30 uur wakker door geluiden van zijn zoontje. "We gingen naar beneden om te kijken: de deur stond wagenwijd open en het slot was eruit geblazen", vertelde hij maandagavond in RTL Boulevard. "Toen we naar boven gingen kwamen wij er achter dat ze ook boven waren geweest, in mijn eigen slaapkamer."

De bende maakte onder meer een telefoon, horloge, camera en Zoëys trouwring buit. Hij is inmiddels terug in Nederland en heeft enkele spullen terug. Zijn trouwring zit daar echter niet tussen. "Dat ding heb ik speciaal laten maken. Daar is geen tweede van en is ook niet te vervangen."

De presentator geeft toe dat hij nog enige tijd van de kaart is geweest door de beroving. "Ik ben wel schrikachtig geweest bij alle geluiden", aldus Zoëy. "Het was wel even een soort van emotioneel ding."