Vanaf 23 juli trajectcontrole A2 Amsterdam-Utrecht

De trajectcontrole op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht wordt op 23 juli in gebruik genomen. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag aangekondigd. Er wordt dan 24 uur per dag gecontroleerd of automobilisten over een bepaalde afstand niet harder dan 100 kilometer per uur rijden.

Het systeem gaat eerst de rijbaan tussen knooppunt Holendrecht en Maarssen controleren. Later volgt de rijbaan in de andere richting. De start van het systeem wordt met borden langs de snelweg aangekondigd.

Over een afstand van 15,4 kilometer wordt de snelheid gecontroleerd. Er zijn drie verschillende secties, zodat ook in- en uitvoegend verkeer de controle niet ontloopt. Wie in meerdere secties te hard rijdt, krijgt een boete. Per sectie wordt gemeten hoe lang een voertuig erover doet om de afstand binnen die sectie af te leggen. Op basis daarvan wordt de snelheid berekend. Wie in meerdere secties te hard rijdt, krijgt een boete voor de hoogste overschrijding van de limiet.

In Autoweek kondigde hoofd Landelijk Parket Team Verkeer Willebrord Freijsen vorige maand al aan dat de trajectcontrole 'waarschijnlijk' in juli wordt ingevoerd. Een datum was toen nog niet bekend.