Wilders zet De Mos niet op lijst PVV

Richard de Mos komt definitief niet op de lijst van de PVV. Partijleider Geert Wilders laat donderdag per sms weten dat de kandidatenlijst ongewijzigd blijft.

Kamerlid De Mos startte donderdag een campagne om hem alsnog op de PVV-lijst te krijgen. "Naar aanleiding van de publiciteit rond de heer De Mos deelt de PVV-selectiecommissie mede bij haar besluit te blijven hem niet op de kandidatenlijst te zetten", reageert Wilders.

De PVV maakte zaterdag haar kandidatenlijst bekend. De Mos stond daar niet op, naar verluidt omdat Wilders zijn lijst wilde 'vernieuwen en verjongen'. De Mos liet weten teleurgesteld te zijn en lanceerde een site waarop hij om steun vraagt. Donderdag aan het begin van de middag had hij naar eigen zeggen al 2200 steunbetuigingen binnen.

Met de campagne wilde hij Wilders overhalen om hem op de vijftigste plaats van de kandidatenlijst te zetten. "Als Wilders mij op plek vijftig van de PVV-kandidatenlijst zet, dan kan de kiezer zich op 12 september uitspreken." Dit kan de 36-jarige De Mos nu dus vergeten, al houdt hij zelf moed, laat hij in een reactie weten. Of hij in de Haagse gemeenteraad blijft is nog onbekend.


Wilders zet De Mos niet op lijst PVV (Foto: Novum)