Roelvink geschrokken van 'moordplan' Spijkerman

Dries Roelvink is zich donderdagavond rot geschrokken. In het programma Tour du Jour opperde Jack Spijkerman de volkszanger dood te schieten. "Ik ben er echt enorm van geschrokken", laat Dries weten aan Novum Nieuws.

"Ik kreeg het aanvankelijk niet eens mee", zegt de volkszanger, die het wielerprogramma van RTL elke avond af mag sluiten.

Roelvink en presentator Wilfred Genee hebben samen een grapje opgezet. Aan het einde van elke aflevering kondigt Genee Roelvink aan door aan te geven dat het weer niet is gelukt van de zanger af te komen. De gasten en kijkers mogen suggesties leveren hoe Roelvink te dumpen. "Is doodschieten overwogen?", antwoordde Spijkerman, die donderdag te gast was.

"Na de uitzending belden mijn zoons. Ze zeiden: pa, dit gaat wel heel ver, je had hem een klap op z'n harses moeten geven", vertelt Roelvink, die door zijn kroost aan het denken werd gezet. "Achteraf vind ik de grap ook over het randje, ik was echt heel boos. Begrijp me goed, ik kan echt wel wat hebben. Kritiek krijg ik al jaren over me heen en grappen en afzeiken ben ik ook al gewend."

Roelvink hoopt op excuses van Spijkerman. "Na de uitzending kwam hij meteen naar me toe en gaf me op een bijzondere manier een hand. Ik denk dat hij ook wel wist dat het te ver ging."

Spijkerman laat via zijn management weten excuses niet nodig te vinden. De presentator heeft na de uitzending 'nog heel gezellig met Dries Roelvink staan praten' en wil verder geen commentaar leveren op het voorval.