Ex-PVV-Statenlid Nunes actief op neonaziforum

Ex-PVV-Statenlid Monica Nunes was tot drie jaar geleden een tijdlang zeer actief op de extreemrechtse website Stormfront. Dat heeft Nunes donderdag toegegeven, nadat de antifascistische onderzoeksgroep Kafka had onthuld dat zij in elf maanden tijd bijna 2200 berichten op het Stormfront-forum, een gemiddelde van ruim zes per dag.

In haar posts laat het ex-PVV-Statenlid zich uit over minderheden, rassen en joden. Zo schreef ze onder meer dat ze zou willen 'dat we een leider krijgen die moslims het land uit stuurt'. Hoewel ze in haar berichten het nazi-gedachtegoed niet ronduit steunt, schrijft zij over de treurmars die werd gehouden nadat in 2008 in Duitsland de skinhead Kevin Plum wordt neergestoken: "Een dapper initiatief, de mars. Respect."

In een reactie op het bericht geeft Nunes toe actief te hebben deelgenomen op het forum onder de schuilnaam 'doubt'. Ze geeft aan de felle discussie die ze voerde met de overige leden over hun sympathieën misschien 'stom waren geweest', maar zegt zich ook te hebben verzet tegen 'de meest waanzinnige rassentheorieën'. Ook zou een deel van haar berichten aangepast zijn door moderatoren.

Nunes stapte vorige week samen met Gerton van Unnik uit de fractie van Hero Brinkman in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Eerder dit jaar zaten beiden nog met hem in de PVV-Statenfractie, maar zij volgden Brinkman toen hij de partij verliet. Nunes zegt het 'opvallend te vinden dat dit verhaal naar boven borrelt nu Brinkman daar belang bij heeft'.