80% vindt verbieden Martijn terecht

Maar liefst 80 procent van de stemmers op de FOK!poll vindt het verbod op pedovereniging Martijn meer dan terecht. Er stemden tot nu toe meer dan 2500 mensen op de poll.

16 procent vindt een verbod niet terecht en 4,5% heeft geen of een andere mening. En de meningen zijn verdeeld, hoewel de reacties onder de poll genuanceerder zijn dan de uitslag van de poll doet vermoeden. MrTorture: "Symboolpolitiek. Het echte probleem wordt hiermee niet aangepakt. De afzonderlijke leden deden waarschijnlijk meer fout dan de vereniging op zich. Vrijheid van meningsuiting wordt beperkt." Een andere mening is: "Ja terecht verboden, het had alleen helemaal niet zover moeten komen dat het verboden moest worden, dit soort clubs moeten direct op het moment ze bij de KvK aankloppen tegen gehouden worden. En niet alleen pedo clubs, gewoon alle clubs en verenigingen die zich in het schijn duister ophouden."

En user Rikketik tot slot: "Als de club was verboden omdat er aantoonbaar illegale activiteiten plaatshadden, zoals het doorgeven van kinderporno, dan was het volledig terecht geweest. Maar iets verbieden omdat het in strijd is met de algemeen aanvaarde normen en waarden in Nederland... als ik heel eerlijk ben: dat vind ik behoorlijk eng."

 Stem hier of bekijk meer reacties.