Jannes verslaat Justin Bieber

De nieuwe cd van Jannes is populairder dan Believe, de nieuwste plaat van tienerster Justin Bieber. Op Volle Kracht komt deze week binnen op de eerste plaats van de Album Top 100, terwijl Bieber het in zijn eerste week moet doen met de tweede positie. Tits 'n Ass van Golden Earring staat net als vorige week op de derde plaats.

Op Volle Kracht is het vijfde album van Jannes dat de hitlijst aanvoert. "Yes!", reageert de 38-jarige zanger opgetogen via Twitter. "Ik wil al mijn fans bedanken." Eerder deze maand bracht Jannes de single Ik Wil een Boerenmeid uit. In de videoclip rijdt hij met een tractor door de chique P.C. Hooftstraat in Amsterdam.

De EK-single van René Froger heeft een flinke duikeling gemaakt. Na de uitschakeling van Oranje op het Europees kampioenschap moet de zanger zijn nummer 1-positie na een week alweer inleveren. Het nummer Samen zakt van de koppositie naar de 42e plek van de Single Top 100.

De toppositie in de singlelijst is weer overgenomen door Jan Smit en Gerard Joling. Hun duet Echte Vrienden stond al twee weken boven aan de lijst, maar moest de leiding vorige week afstaan aan Jolings Topper-collega Froger. De Braziliaanse Gusttavo Lima stijgt naar de tweede plek met Balada en de derde positie wordt bezet door Feel the Love van Rudimental en John Newman.