'Adele stomdronken op podium'

Adele maakte er een gewoonte van zich vol te laten lopen voor een concert. Dat beweert de schrijver van haar ongeautoriseerde biografie althans in zijn boek. De zangeres zou bij sommige concerten zo dronken zijn geweest dat ze haar teksten vergat en van een stoel kukelde.

"Het ergste wat kan gebeuren", reageerde Adele volgens schrijver Marc Shapiro. "Ik was zo dronken dat ik de woorden van mijn eigen liedjes vergat", biecht de 24-jarige zangeres volgens de biograaf op. Adele greep volgens Shaprio voor het eerst naar de fles nadat ze was bedrogen door haar vriend. "Ze dronk meer dan normaal om haar gebroken hart te vergeten. Halverwege haar eerste tournee had ze echt problemen met alcohol."

Adele heeft nooit een geheim gemaakt van haar liefde voor drank. Zo schreef ze het merendeel van de teksten voor haar debuutplaat 21 met een slok op en liet ze Amerikaanse media weten dat ze alleen onder invloed kan dansen.

De ongeautoriseerde biografie verschijnt volgende maand. Shapiro schreef eerder boeken over onder anderen Justin Bieber en Harry Potter-auteur J.K. Rowling.