Jan Marijnissen onwel op SP-congres

SP-partijvoorzitter Jan Marijnissen is zaterdag onwel geworden op het congres van zijn partij in Breda. Dat gebeurde tijdens de lunch. Volgens een woordvoerder raakte hij niet buiten bewustzijn.

Marijnissen is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Naar verwachting komt hij zaterdag niet meer terug naar het congres. Wat hem mankeert is niet duidelijk.

De oud-fractieleider tobt al langer met zijn gezondheid. Hij werd tweemaal, in 2005 en 2007, geveld door een hernia en kreeg in 2006 een hartaanval. Marijnissen trad in 2008 af als fractievoorzitter maar bleef aan als partijvoorzitter.

In Breda wijst het congres van de SP Emile Roemer aan als lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september. Roemer is de enige kandidaat.

Update 21:12
Het gaat goed met voorzitter van de SP Jan Marijnissen. Hij is in een ziekenhuis onderzocht en gedotterd en heeft twee stents gekregen. Marijnissen moet nog een paar dagen ter observatie in het ziekenhuis blijven, laat de SP zaterdagavond weten.

Marijnissen werd zaterdag rond het middaguur onwel op een SP-congres in Breda. Hij raakte niet buiten bewustzijn, maar werd wel naar een ziekenhuis gebracht. Marijnissen heeft in het verleden hartproblemen gehad.


Jan Marijnissen onwel op SP-congres
Jan Marijnissen onwel op SP-congres (Foto: ANP)