Van Marwijk verkiest Van Persie boven Huntelaar

Robin van Persie krijgt op het EK voetbal de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar in de spitspositie. Bondscoach Bert van Marwijk bracht Huntelaar gisteren van het nieuws op de hoogte. Twee jaar geleden op het WK in Zuid-Afrika moest de aanvaller van Schalke 04 ook al genoegen nemen met een rol op het tweede plan, achter Van Persie.

"Ik ben teleurgesteld dat hij niet voor mij kiest. Ik heb het gevoel gehad dat alles al van tevoren vaststond", reageert Huntelaar in het Algemeen Dagblad. De spits had gisteren voor de tweede keer een onderhoud met Van Marwijk. "Het waren twee persoonlijke gesprekken. En ik ben beide keren boos geworden."

Bondscoach Van Marwijk kampt in de punt van de aanval met een luxeprobleem, aangezien Van Persie en Huntelaar beide topscorer werden van een grote buitenlandse competitie. Van Persie trof dertig keer doel in de Premier League, terwijl Huntelaar een treffer minder maakte in de Bundesliga.

Ondanks het teleurstellende nieuws zal Huntelaar niet de handdoek in de ring gooien. "Natuurlijk was ik boos en teleurgesteld, maar iedereen weet dat ik geen wegloper ben." Twee jaar geleden draaide de keuze van Van Marwijk voor Van Persie uit op een teleurstelling. De aanvoerder van Arsenal scoorde slechts eenmaal en kreeg ladingen kritiek te verwerken.

Het Nederlands elftal sluit de oefencampagne vandaag af met een thuiswedstrijd tegen Noord-Ierland. Precies een week later wacht de eerste EK-wedstrijd tegen Denemarken.