Uitslag Nederland - Slowakije

Het Nederlands elftal heeft zijn derde oefenwedstrijd in aanloop naar het Europees kampioenschap voetbal gewonnen. In de Rotterdamse Kuip werd Slowakije met 2-0 verslagen.

Bij Oranje begon Ibrahim Afellay voor het eerst in deze voorbereiding in de basis. Hij liet zich meteen goed zien en stond na zeven minuten aan de basis van de 1-0. Een voorzet van hem werd door Saláte in eigen doel geschoven. Nederland kreeg daarna meteen nog een paar aardige mogelijkheden. Een schot van Van Persie ging over en Afellay zag zijn inzet gekeerd door keeper Mucha. Daarna zakte het spel echter in en bleek de verdediging bij de paar Slowaakse uitbraken kwetsbaar.

In de tweede helft verving Ron Vlaar Wilfred Bouma en moest Wesley Sneijder zich na een tik op de enkel laten vervangen door Rafael van der Vaart. Die was op een moment dat Nederland geen enkel gevaar meer kon stichten dicht bij de 2-0. Een vrije trap belandde op de lat. Een kwartier voor tijd werd het alsnog 2-0. Van der Vaart schoot raak na een goede actie van de ingevallen Huntelaar. In de slotfase mocht Luciano Narsingh zijn officiële debuut maken, gescoord werd er echter niet meer.

Ibrahim Afellay in duel met de Slowaak Peter Pekarik (Foto: Pro Shots)

Nederland

2 - 0

Slowakije

 8' Saláte (e.d)
 75' v.d. Vaart
   
 
 Gele kaart: , Guédé, Stoch, (Slowakije)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 45.000
Arbiter: Bezborodov (Rus)
 
Opstelling:   Opstelling:
Stekelenburg
v.d.Wiel
Heitinga
Bouma (Vlaar/46)
Schaars
Robben (Narsingh/84)
v.Bommel
Sneijder (v.d.Vaart/52)
N.de Jong
Afellay (Kuijt/80)
v. Persie (Huntelaar/68)
  Mucha
Pekarík
Saláta
Hubocan
Svento
Stoch (kopúnek/81)
Guédé (Kóna/46)
Ham ík
Cech (Guldan/76)
Breznanik (Procházka/46)
Bakos (Holo ko/78)