Samsom: maak kinderbijslag inkomensafhankelijk

PvdA-leider Diederik Samsom wil dat de kinderbijslag inkomensafhankelijk wordt. De grens moet liggen rond een inkomen van ongeveer 45 duizend euro bruto per jaar. Mensen die zo veel verdienen, moeten geen of minder kinderbijslag krijgen, vindt Samsom. "Voor iedereen evenveel kinderbijslag is niet rechtvaardig. Mensen met hoge inkomens hebben dat niet nodig."

Geld dat wordt overgehouden door de kinderbijslag inkomensafhankelijk te maken, kan volgens Samsom bijvoorbeeld naar de kinderopvang. "Daar wordt te weinig aan gespendeerd", aldus Samsom. Doordat de overheid er te weinig geld in steekt, kunnen mensen volgens de PvdA-leider nu niet aan het werk omdat ze met hun kinderen zitten.

Samsom denkt dat het idee van de inkomensafhankelijke kinderbijslag 'best' in het verkiezingsprogramma van de PvdA kan komen. Zaterdag besprak Samsom in Utrecht ideeën van Nederlanders voor het verkiezingsprogramma van de PvdA. De afgelopen weken werden ruim duizend ideeën aangedragen op doemeemetdiederik.nl. Tijdens de conferentie werden de beste ideeën besproken door indieners, Tweede Kamerleden, Samsom en de schrijvers van het verkiezingsprogramma.


Samsom: maak kinderbijslag inkomensafhankelijk (Foto: Novum)