Van der Vaart geeft Maher advies

Rafael van der Vaart heeft een advies voor Adam Maher. Dit meldt De Telegraaf. De twee spelers maken deel uit van de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor het EK voetbal.

"Blijf nog een paar jaar bij AZ, of in elk geval in Nederland. In het buitenland is het zoveel moeilijker om een basisplaats te krijgen en je wordt alleen een goede voetballer door te spelen,” aldus de middenvelder van Tottenham Hotspur. "Ik snap die jongens van zestien of zeventien die naar Engeland gaan al helemaal niet. Minuten maken, minuten maken en nog eens minuten maken, dat is belangrijk. En dat kan op jonge leeftijd het best in de eredivisie.”

"Het is leuk dat dit soort gasten erbij komt. Ik herken er veel van mezelf in. Adam heeft me in positieve zin verrast, heeft veel talent en hij laat hier in het trainingskamp zien al klaar te zijn voor Oranje. De eerste training lukt dat vaak elke nieuwkomer. Maar wat doe je daarna? Het tempo is veel en veel hoger dan bij zijn club. Maar Maher haakt – net als Jetro Willems trouwens – aan,” zo besloot Van der Vaart.