Dries Roelvink vindt inzending Joan kansloos

Dries Roevink heeft bepaald geen hoge pet op van Joan Franka. "Dat vind ik een heel slecht liedje", zegt Roelvink over You and Me, de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival. "Ik denk dat we totaal kansloos zijn."

Roelvink voelde meteen aan dat Franka met You and Me de finale niet gaat halen. "Ze hoeft niet eens te beginnen, want het wordt helemaal niks, dat kan ik je nu al voorspellen", zegt hij voor de camera van Novum Nieuws.

De volkszanger is zeer zeker van zijn zaak. "Ik zit al heel lang in de muziek. Het moet heel raar lopen als mijn voorspelling niet uitkomt."

Toch vindt de 53-jarige zanger Franka een 'lieve meid'. "En ze doet het leuk met haar gitaartje. Maar ze wordt helemaal ondergesneeuwd door andere liedjes."

Roelvink wil, mits hij een goed liedje heeft, wellicht zelf ooit op het podium van het Eurovisie Songfestival plaatsnemen. Hij heeft stiekem al nagedacht over zijn optreden. "Als ik er zou staan, is het met een mooie Engelstalige ballad, zoals Engelbert Humperdinck nu gaat doen voor Engeland."


Dries Roelvink vindt inzending Joan kansloos (Foto: Novum)