[Play-offs] Uitslag Vitesse - RKC Waalwijk

Vitesse heeft zich verzekerd van een plaats in de tweede voorronde van de Europa League. De Arnhemmers wonnen vandaag hun tweede play-offduel met 2-1 van RKC Waalwijk, nadat de ploeg afgelopen donderdag in Waalwijk al met 1-3 had gewonnen. Hiermee spelen de Arnhemmers voor het eerst sinds het seizoen 2002/2003 weer Europees voetbal.

Vitesse begon vandaag goed aan de wedstrijd, want al na drie minuten stonden de Arnhemmers via Wilfried Bony op voorsprong. De Ivoriaan wist een vrije trap van Alexander Büttner achter RKC-doelman Zoet te krijgen. Beide ploegen kregen voor rust nog een aantal grote kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Na rust liet Vitesse de teugels vieren, wat RKC de mogelijkheid gaf om een kwartier voor tijd via een stiftbal van Geoffrey Castillion langszij te komen. De Arnhemmers wonnen het duel uiteindelijk met 2-1 dankzij een late goal van Renato Ibarra op aangeven van Bony. Hierdoor bereikte coach John van den Brom voor het tweede jaar op rij Europees voetbal nadat hij hier vorig jaar met zijn vorige werkgever ADO Den Haag ook al in geslaagd was.

Vitesse

2 - 1
(3-1)

RKC Waalwijk

 3' Bony
 84' Ibarra
   75' Castillion
 
 Gele kaart: Annan (Vitesse), Duits, Stans (RKC Waalwijk)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 24.561
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Velthuizen
Van der Struijk
Kashia
Kalas
Büttner
Van Ginkel
Annan
Hofs (Pröpper/71)
Ibarra
Bony (Havenaar/87)
Reis (Van der Heijden/79)
  Zoet
Bandjar
Martina
Van Mosselveld (Castillion/66)
Van Peppen
Braber
Duits
Meijers
Alakmak
Ten Voorde (Stans/46)
Németh (Van Hout/67)