Sieneke snapt niets van afkeer Songfestival

Sieneke begrijpt niet waarom veel artiesten hun neus ophalen voor deelname aan het Eurovisie Songfestival. Twee jaar geleden deed de toen net 18-jarige zangeres mee aan het zangfestijn met Ik Ben Verliefd (Sha La Lie). Ze kijkt vol tevredenheid terug op het avontuur.

"Je hoeft je absoluut niet te schamen voor het Songfestival, het is het grootste muziekevenement in de wereld. Het is een cadeau als je eraan mee mag doen", zegt ze tegen Novum Nieuws. "Je maakt het maar een keer mee, dus waarom zou je je ervoor moeten schamen? Het heeft mij ontzettend geholpen."

"Nu, twee jaar na dato, besef ik pas wat ik heb meegemaakt. Op het moment zelf besef je dat helemaal niet", vervolgt ze. "Het blijft absoluut een mooie ervaring. Als ze me vragen of ik weer mee zou doen, dan doe ik het wel weer, denk ik."

Donderdag is het aan Joan Franka Nederland na zeven jaar afwezigheid weer naar de finale te loodsen. Dan staat ze in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. "Ik kan Joan Franka alleen maar meegeven: geniet ervan, het is uniek wat je meemaakt", aldus Sieneke.