Sap stukken populairder dan Dibi als lijsttrekker

GroenLinks-kiezers geven de voorkeur aan Jolande Sap als lijsttrekker van de partij. Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat 56 procent van de achterban Sap verkiest boven partijgenoot Tofik Dibi, aan wie 23 procent de voorkeur geeft. Van alle Nederlanders geeft 48 procent de voorkeur aan Sap en negentien procent aan Dibi.

Het verschil tussen de twee kandidaten is groter geworden sinds de eerste peiling vorige week, voor de officiële kandidaatstelling van Dibi. Toen was het Kamerlid onder GroenLinks-kiezers met veertig procent nog nipt populairder dan Sap (38 procent).

Dibi maakte zondag bekend een gooi te willen doen naar het lijsttrekkerschap van GroenLinks, nadat al langer geruchten over zijn kandidaatstelling de ronde deden. Met zijn aankondiging verraste hij veel partijleden, onder wie Sap. Zij en een aantal partijgenoten hadden hem afgeraden zich te kandideren.

GroenLinks organiseert volgende week drie debatten tussen Sap en Dibi. De leden van de partij kunnen vervolgens via internet hun stem uitbrengen. Op 4 juni is bekend wie de lijst gaat trekken bij de verkiezingen op 12 september.


Sap stukken populairder dan Dibi als lijsttrekker (Foto: Novum)