De Mol zette Aguilera opzij voor voetballers

Johnny de Mol hoefde niet lang na te denken toen hij de kans kreeg een voetbalprogramma te maken. "We hebben lachend een weekje Los Angeles met Christina Aguilera opzijgezet", zegt de presentator woensdag in Spits.

Wegens het drukke schema van de voetballers konden opnames voor het nieuwe programma niet worden verplaatst. "Ik kon eigenlijk met mijn vader mee naar The Voice", aldus de 33-jarige televisiemaker.

De Mol is vanaf vrijdag te zien in De Mol Trapt Af, waarin hij spelers van het Nederlands elftal ontmoet. Hij had er geen moeite mee om een keuze te maken tussen de voetballers en een ontmoeting met Aguilera, die coach is in de Amerikaanse versie van The Voice. "Die heb ik fluitend uit mijn agenda gegooid."

De zoon van John de Mol vindt het een eer dat voetballers als Arjen Robben en Dirk Kuijt mee wilden werken aan zijn programma. "Dat ze mij dit willen laten doen betekent dat ze dat wat ik doe, leuk en goed vinden."

De Mol heeft wel een vermoeden waarom de spelers van het Nederlands elftal openhartig zijn in zijn programma. "We hebben natuurlijk dezelfde leeftijd en ik ben helemaal gek van voetbal." Hij heeft zelfs een tatoeage van de Nederlandse leeuw laten zetten. "Het is wel gelijkwaardig allemaal."