Beyoncé voor de rechter vanwege videogame

Software- en gamestudio Gate Five sleept Beyoncé Knowles voor de rechter. De zangeres en actrice had een overeenkomst met de studio die de game Starpower: Beyoncé wilde maken, maar zag er op het laatste moment vanaf.

Volgens Gate Five liep alles voor Starpower: Beyoncé op rolletjes, toen de zangeres zonder waarschuwing besloot er niet meer aan mee te werken. Als gevolg liep de studio niet alleen een hoop geld mis, maar moesten ook 70 mensen ontslagen worden.

Beyoncés advocaten stellen dat de ster van de overeenkomst afzag omdat Gate Five zijn financiële zaken niet op orde zou hebben. Gate Five beweert echter dat zij op het punt stonden een overeenkomst voor de game te sluiten met een financier en dat de zangeres dit ook wist toen ze opstapte.

Om hun investering terug te krijgen en zichzelf schadeloos te stellen voor misgelopen verkopen, eist de gamestudio meer dan 100 miljoen dollar van Beyoncé Knowles.

Afgelopen week heeft de rechter in Manhattan bepaald dat de rechtszaak van Gate Five aan alle formele eisen voldoet. Op een nader te bepalen datum zullen beide partijen voor de rechter moeten verschijnen.