PvdA Venlo: 'Tsunami van drugsrunners'

Venlo kampt met een 'tsunami van drugsrunners'. Dit schrijft de Venlose afdeling van de Partij van de Arbeid op haar website. Volgens de partij zijn er door de invoering van de wietpas onveilige situaties ontstaan.

Raadslid en veiligheidswoordvoerder Hay Janssen schrijft: "Door de invoering van de wietpas op 1 mei mogen Duitsers de gedoogde coffeeshops niet meer in. De verwachting was dat zij voor de aankoop van softdrugs noodgedwongen zouden aankloppen bij illegale straatdealers. Die verwachting is uitgekomen: een tsunami van drugsrunners. Dit heeft grote gevolgen voor de veiligheid en leefbaarheid in wijken en dorpen."

Om te onderzoeken waar de overlast zich concentreert, heeft de partij een online meldpunt geopend. Hier kunnen burgers overlast door straatdealers melden. De PvdA wil deze informatie doorspelen naar gemeente, politie en hulpverleners.

Cannabis Consumentenbond WeSmoke steunt het initiatief van de PvdA. Woordvoerder Dimitri Breeuwer: "De wietpas is een mislukking. Nederland zet zich hiermee ver terug in de tijd. Het is goed dat de PvdA nu gaat monitoren hoe erg het verleden in Venlo herleeft. De meeste blowers hebben een hekel aan overlast en criminaliteit. Wij zullen onze achterban daarom oproepen misstanden in Venlo bij de PvdA te melden."