Sterren eren overleden Beastie Boy Adam Yauch

Verschillende beroemdheden hebben gereageerd op de dood van Adam Yauch. Madonna liet weten dat de Beastie Boy uniek was en een belangrijk onderdeel is van de muziekgeschiedenis. De band stond in de jaren tachtig in het voorprogramma van Madonna.

Onder anderen rappers Nas, Diddy en Jay-Z lieten via Twitter weten dat ze stilstaan bij het overlijden van de muzikant. Vrijdag werd bekend dat Yauch de strijd tegen kanker heeft verloren. Red Hot Chili Peppers-zanger Anthony Kiedis droeg tijdens een optreden een shirt met MCA, de artiestennaam van Yauch.

Ook brachten de Peppers instrumentale versies van Whatcha Want en Gratitude van de Beastie Boys. Coldplay bracht tijdens een concert in Los Angeles een ingetogen versie van het nummer Fight for Your Right (to Party) ten gehore, een grote hit van de Beastie Boys.

Yauch overleed vrijdag op 47-jarige leeftijd in New York na een strijd tegen kanker. Hij werd sinds 2009 behandeld aan speekselklierkanker. Hij was er vorige maand nog wel bij toen de Beastie Boys een plekje kregen in de Rock and Roll Hall of Fame.