Nintendo 3DS meer dan 17 miljoen keer verkocht

Aan het einde van maart 2012, ongeveer een jaar nadat 3DS wereldwijd verschenen was, is de laatste handheld van Nintendo meer dan 17 miljoen keer over de toonbank gegaan. Dat betekent dat in de eerste drie maanden van dit jaar er twee miljoen units verkocht zijn.

Nintendo maakte ook bekend dat Wii inmiddels op 95,85 miljoen verkochte exemplaren staat, bijna een miljoen hoger dan eind 2011. Qua verkopen mag Nintendo niet klagen met games als Mario 3D Land (5,84 miljoen), Mario Kart 7 (5,24 miljoen), Zelda: Ocarina of Time 3D (2,61 miljoen) en Nintendogs (2,80 miljoen).

De goede verkoopcijfers betekenen echter niet dat Nintendo uit de rode cijfers is gekomen. Ze hebben voor het eerst in hun bestaan over een heel jaar een verlies gedraaid. In totaal was het bedrag 43,2 miljard Yen, ongeveer 400 miljoen euro, wat volgens Nintendo ook komt door de wisselkoersen tussen de Yen en andere valuta.

Nintendo verwacht dat ze vanaf september hun 3DS met winst kunnen gaan verkopen. Op dit moment leggen ze nog op elke verkoop geld toe. Iets dat ook nog nooit eerder is gebeurd in de geschiedenis van Nintendo. Ze willen voor het komende fiscale jaar (1 april 2012 t/m 31 maart 2013) zo'n 18 miljoen handhelds verkopen met 73 miljoen games. Tevens zullen ze het Nintendo Network verder uitrollen en zorgen voor veel features.