FOK!-weekoverzicht week 16

Welkom bij het FOK!-weekoverzicht waarin we wekelijks een overzicht geven van de meest ontroerende, schokkende, humoristische of opmerkelijkste nieuwtjes van die afgelopen week. Heb je suggesties, aarzel dan niet om ze te delen met de redactie!

zondag

De zondag stond voornamelijk in het teken van kinderen. Een jongen van veertien kwam te overlijden nadat hij de tien kilometer tijdens de marathon van Rotterdam had gelopen. In Almere schrokken de ouders van een peuter behoorlijk toen deze in het water belandde. Wat positiever nieuws was dat een Nederlandse leerlinge derde werd tijdens een internationale wiskundewedstrijd. Niet alleen de jeugd haalde het nieuws, ook ouders kwamen op de Frontpage terecht: meer dan de helft van de ouders let niet op de leeftijdsindicatie van games. 

maandagMaandag stond voornamelijk in het teken van de criminaliteit. Zo zouden (vooral doorgewinterde) criminelen niet te stoppen zijn door cameratoezicht. Wat hier lijnrecht tegenover staat is het nieuws dat criminelen vaker een laag IQ zouden hebben. Verder bedreigde een tiener in Zaltbommel een groepje kinderen met een balletjespistool, en werd na een wilde achtervolging op snelwegen en verschillende fietspaden een auto klemgereden, waarna de beide inzittenden gearresteerd werden

dinsdag

Het nieuws van dinsdag mocht gerust opmerkelijk genoemd worden. Zo zijn bijvoorbeeld de gevolgen voor rokende vrouwen sneller waarneembaar dan bij mannen. Een stel wiens laptop gestolen werd, kon het kleinood terugkopen voor 7500 euro, anders zou plaatsing van pikante foto´s op internet plaatsvinden. Verder mocht in Pakistan een baby met zes benen het levenslicht aanschouwen. Vervolgens werd BREIN op het matje geroepen door de rechter. 

woensdag

Op woensdag viel er te lezen dat mensen wereldwijd steeds minder in God geloven; vooral jongeren zouden zich hier schuldig aan maken. Waar ook veel jongeren bij betrokken bleken te zijn, is de diefstal van plaatsnaamborden in de Oostenrijkse plaats Fucking. Een man van Canadese afkomst had graag gezien dat een minderjarig meisje tot seksuele handelingen zou overgaan. Om dit voor elkaar te krijgen, deed hij zich voor als Justin Bieber. De man die het internet bedacht, waarschuwde voor het plan dat uit Groot-Brittannië kwam om controles op internet uit te voeren. 

donderdagGoed nieuws op donderdag voor mensen die onvrijwillig kaal zijn: wetenschappers hebben een manier gevonden om menselijk haar te laten groeien op haarloze muizen. In Noorwegen werd een vrouw het land uitgezet die probeerde de rechtszaal in te komen waar Breivik verhoord werd. Ze verklaarde een vriendin van hem te zijn. Nog meer nieuws over Breivik: hij zou de ex-premier naar het leven hebben gestaan. Tot slot nog een medisch nieuwtje uit eigen land: chirurgen in opleiding voeren hun operaties evengoed uit als gediplomeerde chirurgen. 

vrijdagOp vrijdag bracht Albert Heijn naar buiten dat men er niet op had gerekend dat de mini's zo populair zouden worden. Een andere populaire mini kreeg te horen dat hij het dak op mag om zijn nieuwe album te promoten. In Amerika heeft de FBI een 33 jaar oude vermissingszaak heropend nadat een speciaal opgeleide snuffelhond sporen had geroken. In eigen land werd een huisarts geschorst omdat hij seks gehad zou hebben met tenminste twee getrouwde patiënten

zaterdagZaterdag was 'breaking day' toen bekend werd dat het overleg in het Catshuis mislukt was. Volgens Wilders zouden nieuwe verkiezingen de enige logische stap zijn. Door het mislukte overleg zou Nederland zijn AAA-status kunnen verliezen. Nog meer brekend nieuws was de botsing tussen een intercity en een sprinter in Amsterdam. Er vielen in totaal 125 gewonden. Als finale van de week werd bekend dat een moeder in Californië 5 miljoen dollar van Facebook eist, omdat haar minderjarige zoon voor honderden dollars Facebook Credits had aangeschaft.