Gewonden bij treinbotsing Amsterdam

Bij een treinbotsing in Amsterdam zijn een nog onbekend aantal gewonden gevallen. Dat meldt een woordvoerster van de brandweer.

Ter hoogte van het Westerpark zijn twee treinen op elkaar gebotst. Of het om passagierstreinen gaat, wist de woordvoerster nog niet te melden. Vermoedelijk zijn de betrokken treinen een Sprinter en een Intercity, getuige de eerste foto's die onder andere op AT5 en het FOK!forum te zien zijn.

Door het ongeval is er geen treinverkeer mogelijk tussen Amsterdam Centraal en Zaandam, Haarlem en Schiphol. Volgens spoorbeheerder ProRail blijft dit de rest van de avond zo.

Update 20.25 uur
Volgens de NS zijn zeker 33 mensen zwaargewond geraakt. Van hen bevonden zich 19 personen in de Intercity van Den Helder naar Nijmegen en 14 in de Sprinter van Amsterdam naar Uitgeest. Het totaal aantal gewonden ligt mogelijk hoger, eerder berichtte de NS over een totaal van 48 gewonden.Er is onder meer sprake van botbreuken en zware kneuzingen.

De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. RTL Nieuws meldt dat zowel de Onderzoeksraad voor Veiligheid als de Inspectie Leefomgeving en Transport een onderzoek naar de botsing zullen uitvoeren.

Update 21.14 uur
Er wordt door de KLPD inmiddels gesproken over 70 gewonden waarvan 43 ernstig en 13 zeer ernstig. De hulpdiensten waren tot zojuist bezig om gewonden uit de treinen te halen.

Update 21.45 uur
Inmiddels is het aantal gewonden bijgesteld naar circa 125, waarvan 43 ernstig en 14 zeer ernstig gewond.