Buschauffeur Vietnam vlucht met agent op voorruit

Een verkeersagent in de Vietnamese hoofdstad Hanoi is wel erg ver gegaan om een buschauffeur een bon te kunnen bezorgen. De agent klemde zich aan de ruitenwissers van de bus vast toen de chauffeur er in volle vaart vandoor ging, en bleef bijna een kilometer lang aan die ruitenwissers hangen.

De agent, Nguyen Manh Phan, gebood de buschauffeur maandag zijn voertuig aan de kant van de weg te zetten. De chauffeur weigerde zijn papieren te laten zien en trapte op zijn gaspedaal. Phan was echter alert en sprong op de voorruit van de bus.

In een video op YouTube is te zien hoe Phan, aan de voorruit hangend en terwijl het overige verkeer voorbij suist, luidkeels mensen toeschreeuwt dat ze de politie moeten bellen. Na een achtervolging door burgers en de politie zette de chauffeur de bus uiteindelijk aan de kant.

De chauffeur is gearresteerd en riskeert drie jaar celstraf. Hij bracht eerder al vier jaar achter de tralies door wegens het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeluk. Hij kwam in 2010 vrij.