John Williams: Ik flipte de pan uit

John Williams heeft vrijdag op Radio 538 gereageerd op de oplichterij die in zijn donderdagavond uitgezonden programma Help, Mijn Man Is Klusser plaatsvond.

De kandidaten deden alsof ze al twee jaar in de verbouwingsellende zaten, maar in werkelijkheid ging het om zes weken. Iets wat de sympathieke RTL 4-presentator in het verkeerde keergat is geschoten: "Wij flipten de pan uit. Ik vooral. Iedereen zit na een verhuizing in een lange verbouwing. Ik zat ook drie maanden in de verbouwingsshit."

Het team kwam er op de een na laatste opnamedag achter. "Ik heb ook gewoon eerlijk gezegd waarom ze tegen me hebben gelogen. Je wilt niet weten hoe veel man in dat huis stonden. Ik heb ze nog de kans gegeven om het echte verhaal te vertellen, maar het kwam maar niet. Dan word je alleen maar kwader", vertelt Williams verder.

De verbouwing is niet afgemaakt. "We hebben het laatste plankje op de grond geklikt en klaar. We hebben alleen de kinderkamer goed afgemaakt. Dat ventje kan er niks aan doen natuurlijk. De rest hebben we laten staan zoals het is." De beelden kwamen toch gewoon op televisie. Williams: "Je kunt als televisiemaker denken van: dit past niet bij het format. Maar we hebben altijd gezegd dat we gewoon laten zien wat het is en dat doen we dus ook. Het loopt dus niet altijd zo af als het format wil."

Oplichting is volgens de Surinaamse tv-maker echter niet altijd te voorkomen: "Dit kun je nooit honderd procent checken. In het format zit ook dat we de man verrassen. Je kunt niet te veel rondbellen, want dan kan het uitlekken. Je kunt helaas maar één kant van het verhaal horen."

Toch legde de uitzending de presentator en RTL geen windeieren: er keek een recordaantal van 1,5 miljoen mensen. "Mensen vinden het fijn dat het oprechte en eerlijke televisie is", besluit Williams.