Automobilist geschept door trein Leeuwarden

Een man is vrijdagochtend ernstig gewond geraakt toen zijn auto net buiten het station van Leeuwarden werd geraakt door een aankomende trein. Of de man tussen de bomen van een spoorwegovergang door is gereden of dat die niet goed functioneerden, is nog niet bekend, meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 09.00 uur bij de overgang aan de Oostergoweg in de Friese hoofdstad. De man moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. Er zaten verder geen passagiers in de auto. De spoorwegpolitie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren.

Tussen Leeuwarden en Hurdegaryp rijden door de aanrijding geen treinen maar bussen. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van dertig tot zestig minuten. Prorail verwacht dat de stremming tot 12.30 uur duurt.

Update 11.41 uur
De automobilist die in Leeuwarden door een trein is aangereden is overleden, zo is bekendgemaakt. Volgens een getuige waren op het moment van de aanrijding de spoorbomen niet naar beneden, waardoor de aanrijding plaats heeft kunnen vinden.