Critici lovend over 'seksslaaf' Carice

Buitenlandse tv-critici zijn lovend over de rol die Carice van Houten vervult in het zondag begonnen tweede seizoen van de fantasyserie Game of Thrones, zo meldt het AD.

De 35-jarige Nederlandse actrice maakt haar opwachting als priesteres Melisandre. Ze wordt door critici omschreven als 'seksslaaf' en de 'aparte priesteres die ons rillingen bezorgt'. Geheel in stijl van de serie is Carice binnen twee afleveringen naakt te zien.

"Ze is een vrouwelijke spirituele adviseur, een soort van vrouwelijke Raspoetin. Met haar new age mumbo-jumbo teksten en lange rode gewaad, dat er vooral bij het haardvuur mooi uitziet, probeert ze heerser Stannis over te halen oorlog te voeren. Ze kan vergif drinken, zonder buikpijn te krijgen. Ik ben verliefd", schrijft het Amerikaanse tijdschrift People over Van Houtens optreden.

"Deze aparte rode priesteres bezorgt ons rillingen. Ze gebruikt magie om mensen dood te laten bloeden", zegt de Amerikaanse krant Seattle Post-Intelligencere. Tot slot schrijft entertainmentsite Monsters and Critics kort en krachtig over de rol van Carice: "Ze is Stannis Baratheons nieuwe muse, seksslaaf en raadsvrouwe."

(Spoiler) Naaktbeelden met Carice van de zondag nog uit te zenden tweede aflevering blijken inmiddels al te zijn uitgelekt.

Critici lovend over 'seksslaaf' Carice (Foto: Novum)