Ratelband vermaakte zich prima in de cel

Emile Ratelband heeft zich niet verveeld toen hij vorige week in de gevangenis zat. "In de cel heb ik ontdekt dat ik me een aantal dagen kan vermaken alleen", zegt hij voor de camera van Novum Nieuws.

Ratelband werd vorige week dinsdag gearresteerd wegens betrokkenheid bij een poging tot brandstichting. Hij beweert onschuldig te zijn. "Dat is gewoon een periode in mijn leven", reageert de positiviteitsgoeroe. Hij kwam vrijdag na drie dagen voorlopig op vrije voeten en moet nog voor de rechter verschijnen. "Ik kijk gewoon: wat ben ik er wijzer van geworden? Dat is een positieve vraag."

De 63-jarige blijft ondanks zijn arrestatie positief. "Ondanks alles ga ik gewoon verder. Ik ben al 2500 keer gevallen, maar ben 2501 keer opgestaan." Ratelband wil 'vooral doorgaan'. "Ik heb een vrouw, zeven kinderen en een bedrijf. En het mooiste vak van de wereld."

Ratelband is ervan overtuigd dat iedereen over een tijdje het voorval is vergeten. "Voor de rest praat ik er niet meer over. Het ligt achter me, we gaan naar voren toe, naar morgen."