Advocaat: Keith Bakker is geen verkrachter

Keith Bakker heeft ontucht gepleegd met minderjarigen maar hij is geen verkrachter. Dat zei zijn advocaat Lucy Oldenburg dinsdag in de rechtszaak tegen hem. Bakker hoorde een dag eerder zeven jaar cel tegen hem eisen.

"Ja, hij heeft zich schuldig gemaakt aan misbruik van gezag en ontucht met minderjarigen, maar het was geen verkrachting", zo zei zijn raadsvrouw Lucy volgens RTL Boulevard.

De 51-jarige verslavingsdeskundige wordt verdacht van ontucht met negen jonge vrouwen die bij hem in behandeling waren. Zijn advocaat trok dinsdag de betrouwbaarheid van de slachtoffers in twijfel. Ze plaatste onder meer vraagtekens bij hun verklaringen, die zo veel overeenkomsten vertonen dat ze op elkaar afgestemd zouden lijken.

Bakker verblijft nu al bijna een jaar achter de tralies, een straf die niet in verhouding zou staan tot de vermeende handelingen. Zijn advocaat diende daarom het verzoek in om de voorlopige hechtenis op te heffen.

De inhoudelijke behandeling van de zaak gaat donderdag verder. De rechtbank in Amsterdam doet naar verwachting op 20 april uitspraak.