Twaalf miljoen spelers per dag voor Draw Something

Het tekenspel Draw Something wordt op Facebook dagelijks door 12,2 miljoen spelers gespeeld. Ook is het spel wereldwijd dertig miljoen keer gedownload voor smartphones en tablets. Dat blijkt dinsdag uit gegevens van analysewebite Appdata. Daarmee is het spel het populairste spel op Facebook en voor smartphones van dit moment.

De gevestigde orde moet plaats maken voor het tekenspel van OMGPOP. Het puzzelspel Where's My Water van Disney staat op dit moment derde in de verkooptoptien voor de iPhone, achter een schietspel en Draw Something. Ook populaire spellen als Angry Birds en Fruit Ninja zakken langzaam weg en maken plaats voor nieuwe games.

Op het sociale netwerk Facebook is Draw Something ook een enorme hit. Het tekenspel, dat onderhouden wordt door een bedrijf met 42 werknemers, weet het miljardenbedrijf Zynga achter zich te houden. Zynga is onder meer verantwoordelijk voor Words With Friends dat dagelijks acht miljoen spelers trekt en het nog altijd populaire managementspel Cityville.


Twaalf miljoen spelers per dag voor Draw Something (Foto: Novum)