Yes-R: Ik gooi het roer om

Yes-R slaat een nieuwe weg in. De rapper, die bekend werd met Leipe Mocro Flavour, brengt dit jaar een nieuw album uit en zou zelf niet raar opkijken als hij volgend jaar een van de coaches is bij The Voice of Holland.

"Het merk Yes-R is nu zo groot dat het me niets zou verbazen als ik volgend jaar zelf op die jurystoel zit", vertelt de 25-jarige Yes-R aan het AD. De rapper trad onlangs op met Afrojack en Chuckie, staat Jan Smit bij tijdens diens jubileumconcerten, heeft een tv-programma bij de VPRO en is sidekick bij The Voice Kids. "Sommige mensen verklaren me voor gek. Maar met hard werken en in mezelf geloven krijg ik het voor elkaar."

Yes-R, wiens laatste album dateert uit 2008, had een tijdje een persoonlijke dip. "Ik was niet altijd even vernieuwend bezig met mijn muziek", zegt hij. "Achteraf was het wel heel makkelijk wat ik maakte. Gangsterboys, Rampeneren, dat soort nummers." Ook een lied als Leipe Mocro Flavour zou Yes-R naar eigen zeggen niet meer maken. "We waren kinderen. Nu zijn we mannen. Ik heb veel meer een boodschap nu."


Yes-R: Ik gooi het roer om (Foto: Novum)