Rutten ontslagen bij PSV, Cocu opvolger

Het lijkt erop dat Fred Rutten niet lang meer de hoofdcoach van PSV zal zijn. Volgens Voetbal International is de zaakwaarnemer van de oefenmeester, Kees Ploegsma, gespot bij het Philips Stadion, iets wat kan duiden op een naderend ontslag.

De positie van Rutten bij PSV ligt al lange tijd onder vuur, omdat de Eindhovenaren onder de oefenmeester sinds zijn aantreden in 2009 geen prijzen meer hebben gepakt. In de huidige competitie leek de ploeg op weg naar de titel, maar na twee nederlagen op rij is de club afgezakt naar een gedeelde derde plaats.

De 3-1 nederlaag gisteren tegen NAC Breda kwam hard aan bij de Eindhovense fans die dan ook het trainingscomplex De Herdgang blokkeerden en een gesprek met Rutten eisten. De oefenmeester gaf gisteren aan eerst de situatie te willen laten bezinken en pas daarna over de toekomst na te willen denken.

Vandaag verscheen hij in ieder geval bij de ochtendtraining niet op het veld. Technisch manager Marcel Brands was vanochtend op De Herdgang voor directieoverleg en vertrok zonder iets te zeggen. Het lot van Rutten lijkt inmiddels bezegeld nu PSV met zijn zaakwaarnemer Ploegsma om tafel zit en zijn mogelijke tijdelijke opvolger Phillip Cocu in Eindhoven bij het stadion is gearriveerd.

Update 13.02 uur
Naast Fred Rutten zal waarschijnlijk ook assistent Erik ten Hag het veld moeten gaan ruimen. Om 13.45 uur zal er op trainingscomplex De Herdgang een persconferentie zijn waarbij het ontslag van Rutten en het mogelijke doorschuiven van Cocu bekend zal worden gemaakt.

Update 13.17 uur
PSV heeft laten weten dat er voorlopig nog geen persconferentie gepland is.

Update 14.02 uur
Fred Rutten is ontslagen bij PSV. Hij heeft inmiddels ook al afscheid genomen van de spelersgroep. Het lijkt erop dat Philip Cocu tijdelijk de werkzaamheden van Rutten zal overnemen. Om 15:00 uur geeft PSV een persconferentie, waarin het ontslag van Rutten verder zal worden toegelicht.

Update 15.10 uur
Philip Cocu neemt de taken van Fred Rutten voor de rest van het seizoen over. Ernest Faber zal per direct terugkeren bij de Eindhovenaren. Hij verlaat FC Eindhoven, waar hij hoofdtrainer was. Faber zal bij PSV assistent van Cocu worden.