'Britney vindt tien miljoen voor X Factor te min'

Britney Spears vindt tien miljoen dollar een te laag salaris voor X Factor. Bedenker en juryvoorzitter Simon Cowell biedt de popprinses dat bedrag, maar Britney wil minimaal het dubbele. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Wrap op basis van ingewijden.

Spears zou momenteel twee aanbiedingen op tafel hebben liggen. Ze kan aanschuiven achter de jurydesk van de Amerikaanse editie van X Factor, of à la Celine Dion een eigen show krijgen in Las Vegas. Cowell, die juryleden Paula Abdul en Nicole Scherzinger ontsloeg, wil Spears graag in zijn programma.

Cowell bood Britney tien miljoen dollar, hetzelfde bedrag dat Christina Aguilera krijgt voor haar rol als coach in The Voice. Britney sloeg dat aanbod een aantal weken geleden echter af en vraagt het dubbele. De vraag is nu of Fox, dat X Factor in de Verenigde Staten uitzendt, twintig miljoen dollar overheeft voor Spears.

Cowell is naarstig op zoek naar juryleden voor zijn talentenjacht. De auditieronden voor het tweede seizoen zijn al begonnen, eind mei moet de jury rond zijn. Vooralsnog heeft hij niemand kunnen strikken, hoewel namen als Katy Perry en Pink rondzingen.

Scherzinger en Abdul moesten, net als presentator Steve Jones, na het eerste seizoen het veld ruimen. Cowell was teleurgesteld in het Amerikaanse debuut van X Factor, dat achterbleef bij talentenjachten als American Idol en The Voice. Voor het tweede seizoen is de Brit op zoek naar grotere internationale sterren.