NS adviseert los treinkaartje voor bezoek Thialf

Mensen die met hun OV-chipkaart vol goede moed naar het Thialf willen en op Station Heerenveen IJsstadion uit willen checken, komen bedrogen uit. Er is namelijk geen enkele mogelijkheid om uit te checken hier. En als het aan de NS ligt, komt die mogelijkheid er ook niet.

Afgelopen weekend kregen tientallen reizigers het advies om maar niet uit te checken. Wat ze te veel betaalden aan ritprijs, kon weer gedeclareerd worden. Echter, op de terugweg kregen tientallen mensen een bekeuring omdat ze tegen de richting in reisden. Op de vraag aan de klantenservice van de NS kwam naar voren dat er geen OV-chipkaartapparatuur komt te staan, omdat er te weinig treinen stoppen en er te weinig reizigers uitstappen.

Het overige advies van de klantenservice luidde dat het handjevol mensen dat daar uitstapten, maar een los kaartje moest aanschaffen. Op de vraag waarom dit niet op voorhand bekendgemaakt was, klonk het laconiek: vergeten.

Reizigersorganisatie Voor Beter OV liet in een reactie aan FOK! weten, de NS te feliciteren met het bereikte resultaat: het definitief om zeep helpen van wat ooit was bedoeld als reizigersveriendelijk betaalsysteem.