Passagiers ontzetten stewardess na aanval passagier

Een 37-jarige Chinees is tijdens een vlucht van Groot-Brittannië naar Schiphol overmeesterd door passagiers nadat hij een stewardess aanviel. De Chinees wilde, toen de landing werd ingezet, zijn gordel niet omdoen en kreeg hiervoor een waarschuwing van de bemanning.

Toen het toestel na de landing naar de gate taxiëde, viel de man een stewardess aan. Zij werd ontzet door de passagiers, waarna de marechaussee de man bij de gate overnam, zo maakte de Koninklijke marechaussee vandaag bekend.

De man zit vast hangende het onderzoek. Dit vindt plaats onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem, locatie Schiphol.

Update 22.57 uur
User agresionpower geeft aan zelf in het bewuste vliegtuig gezeten te hebben. Volgens hem viel de man al eerder op toen deze een 'discussie' had met de persoon naast hem. Ook zou de Chinees geprobeerd hebben drank te stelen uit de bagage van een andere passagier. Een andere Chinese passagier zou getracht hebben te bemiddelen als vertaler, doch deze moest zijn hulp bekopen met een aantal klappen. 

Volgens de user zou het toestel na het landen stil zijn blijven staan en werd er omgeroepen dat er even gewacht moest worden omdat er politie onderweg was. Tien minuten na dit bericht kreeg de Chinees in de gaten dat er op hem gewacht werd en viel hij de stewardess aan. Op dit punt zouden de passagiers in actie gekomen zijn en de man hebben overmeesterd. 

Zowel de uitgang,  als twee medepassagiers, zouden onder het bloed gezeten hebben. Agresionpower: "Het was echt te bizar voor woorden.... en dat op mijn eerste tripje met het vliegtuig."