Brein: Wij stuurden geen waarschuwing naar RuG

Stichting BREIN laat bij monde van haar leider Tim Kuik weten géén waarschuwingen te hebben gestuurd naar de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) over vermeend illegaal downloaden en uploaden door studenten. Dat meldt NU.nl

Nadat de RuG bekend maakte het populaire en door veel legale diensten gebruikte torrentprotocol te blokkeren in studentenflats omdat zij veel waarschuwingen van de auteursrechtenorganisatie zou hebben ontvangen.

In een reactie aan Nu.nl laat Tim Kuik echter weten dat dat niet het geval is: "Wij sturen geen meldingen met betrekking tot individuele gebruikers over het illegaal uitwisselen van films, maar alleen meldingen met betrekking tot illegale sites. Onze aanpak is gericht op websites en niet op individuele gebruikers. Als Rijksuniversiteit Groningen meent meldingen te hebben gekregen van Brein, dan heeft iemand zich als ons voorgedaan. Misschien om een relletje te creëren," vervolgt hij.

Maandag zal BREIN contact opnemen met de universiteit om uit te zoeken wat er aan de hand is. Of dit zou kunnen betekenen dat de censuurregel van de RuG van de baan is moet nog blijken.


Foto: ANP