Prins Friso heeft zwaar hersenletsel

Prins Friso heeft mogelijk blijvend hersenletsel. Dit werd naar buiten gebracht tijdens een persconferentie door Wolfgang Koller, het hoofd van de behandelend artsen van de prins.

Uit een MRI-scan bleek dat de hersenen door een tekort aan zuurstof beschadigd zijn. Dit kwam doordat de prins 25 minuten bedolven was onder de sneeuw. Als gevolg daarvan heeft de prins 50 minuten lang geen hartslag gehad.

Door deze lange tijd zonder hartslag kwam er geen zuurstof in de hersenen. Volgens de behandelend arts is dat lang en wellicht te lang om nog te herstellen van het letsel.

Er was kleine hoop dat de lage lichaamstemperatuur van Friso de schade aan zijn hersenen zou kunnen beperken. In het ziekenhuis hielden de artsen zijn temperatuur op 32 graden. Dit bleek echter geen effect te hebben gehad.

De Koninklijke Familie is aan het zoeken naar een instelling waar de prins kan verblijven om te werken aan zijn herstel en revalidatie, mocht hij bijkomen. De revalidatie van de prins kan mogelijk nog jaren in beslag nemen.